Tuesday, March 17, 2015

::Tertunai Hajat Nak Makan Telur Penyu di RESTOREN HOVER::

Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh....


Alhamdulillah, masa teringin nak makan telur penyu kes teringat kenangan family pergi jalan-jalan ke rantau abang, then ayah beli nasi bungkus, berkuah kari ada telur penyu, ayam goreng dan sambal juga timun batang. Allah, memang menitik-nitik air liur nak makan telur penyu tu yang rasa nak bersorak bila suami cakap nak balik ikut terengganu masa balik kampung hari tu, tapi takde rezeki. Balik kampung sekali lagi baru sempat nak merasa telur penyu tapi bukan kat terengganu, kat kelantan pun ada telur penyu..bahaha, tengah-tengah bandar kota bharu pulak tu...punya haku pergi negeri sinonim dengan penyu bertelur nak cari telur penyu, rupanya kat negara sendiri ada..bahaha, sabar jelah...So misi mencari telur penyu berjaya, selain misi-misi lain, tak lain tak bukan bab makanlah kalau balik kampung ne. Kuih-kuih tradisional memang my favorite macam kuih ketayap, dan macam-macam lagilah, tak boleh boleh nak senarai sebab semua list kuih tradisonal haku rasa nak bolot makan..gggrrr, nafsu apakah?


Korang pernah makan telur penyu?Kalau yang tak biasa makan memang kembang tekakla nak makan makanan rare macam tu, so macam haritu, even nak makan sangat telur penyu ne, sempat telan 3 bijik je, rasanya memang pelik sikit, masin-masin, berlendir, hubby kita memang 'cannot go' lah kalau nak telan menda macam tu..behehe, apapun, memang sedap for me, sekali-sekala nak makan memang rasa puas hati..Puas hati jugak boleh singgah makan kat Restoren HOVER ne sebab memang terkenal dengan nasi SUMATERA kat situ, dn memang dah lama tak makan sumatera stail. Lagi pulak balik kampung kali tu sempat pusing-pusing tempat favorite masa zaman muda mudi..kikiki, maklumlah dulu-dulu duduk asrama, ambil bas dari machang sampai ke kota bharu sempatla pusing-pusing Bandar KB sepuas hati sebelum balik rumah, ahhh...muda2 pun dah pandai window shopping..kahkah, tapi lagi rare pasal pusing-pusing cuci mata alone. Feeling orang buat keje alone, enjoy alone ne lain macam okei...singgah kedai buku, belek-belek buku, singgah kedai makan, makan sorang-sorang, the feeling memang sukar nak decribe, sebab memang best..orang yang pernah buat kerja alone macam haku tahulah perasaannya macam mana kan?hihi...sebab tu bila dah kahwin rasa rindu dan teringat zaman muda remaja dulu..alhamdulillah, haku remaja yang tidak terpengaruh dengan benda tak berfaedah like berpeleseran, bohsia ke hape, bukan tak pernah cuma nakal-nakal dengan geng sekolah tu ada tapi nakal zaman dulu memang berbeza dengan yang sekarang, sebab yang sekarang lagi scary..meleret-leret pulak cerita.  So tertunai sudah hajat nak makan telur penyu, korang ada pengalaman nak makan makanan pelik2? Belangkas pun rare jugak kan, entah macam mana rasa tak tahulah, nanti berkesempatan jumpa menu macam tu, wajiblah kena cuba..ok, daaaaa
















---------------------------------------------------------------------------------------------------------------










ANDA RISAU DENGAN BERAT BADAN ANDA?!! 
MAHU KURUS DENGAN SELAMAT??



yyaarkkhh!!!mesti geli tgk gambar ni kan? saya pun geli..tapi ini lah hakikat...
KERAK baki NAJIS yg tertinggal dlm USUS kita..atau perut...

tahu tak kenapa badan susah nak kurus??? walau dah mcm2 produk kurus kita makan..
sebab benda ni la..punca najis keras duk melekat kt dinding usus tak boleh buang.so kalu nk turunkan berat, kena cuci USUS, USUS KOTOR salah satu punca PENYAKIT
meh cuba herba yg selamat !! murah sgt...beli satu botol tapi boleh guna sampai 4-5 bulan..
DI JAMIN TIADA BAHAN KIMIA.
sila pm saya.
saya nak tolong anda besihkan USUS & bagi badan cepat kurus..

TIPS UNTUK KEMPISKAN PERUT BOROI....





Untuk anda yang mempunyai masalah berat badan terutama perut buncit ni, saya sangat-sangat sarankan agar anda mencuba Herb-Lax Shaklee. Memang sangatlah terbaik dan sangatlah ramai peminatnya. 

Herb Lax ni setiap bulan sangatlah hot stuff, sangatlah tinggi demandnya, memang sangat laku. Kesannya memang tidak dapat disangkal lagi kerana terbukti berkesan. 






WhatsApp/telegram/SMS/pm
Ika greenapel

013.3392721
Fanpages Healthy4Life.com
Insta @greenapel

Sunday, March 15, 2015

::Rahsia Daftar Ahli Shaklee Secara Percuma atau Rugi::

Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh..moga pembaca sekalian dilimpahi rahmat Allah dan dikurniakan kesihatan yang baik oleh Allah Taala..



Untuk daftar menjadi ahli shaklee bukan lagi rahsia sebenarnya. Namun ada CARA dan peluang terbaik untuk daftar ahli pada masa yang TEPAT. Sebelum nak cerita details bagaimana cara mendaftar ahli shaklee, tips yang ingin saya kongsikan, ambillah peluang mendaftar ahli secara PERCUMA di waktu PROMOSI. Ini dinamakan peluang atas peluang..hihi, kenapa? Sebab utamanya, diwaktu promosi secara tak langsung harga produk shaklee ditawarkan jauh lebih murah dari harga runcit malah harga ahli sekalipun, mana nak dapat tu? Selain mendapat keahlian secara PERCUMA SEUMUR HIDUP dapat lagi peluang menjana pendapatan? Bagi yang nak belajar berniaga, this is the chance, sebabnya modal rendah, siapa cakap nak berniaga kena modal BESAR? Yang pasti risikonya rendah sebab kita tak pegang stok dan tak wajib beli stok banyak-banyak yang memerlukan modal besar. Mudahnya berniaga shaklee ne kan? Dahla daftar ahli percuma, dapat pula cashback dari shaklee atas pembelian yang kita buat tu, mana tak seronok haiihhs...


tak jelas? ok bagi contoh terus, Bulan ne promosi ESP kan? Dengan pembelian 6 tong ESP anda akan dapat kelebihan seperti yang diterangkan diatas tambahan percuma satu tong produk. If tak nak produk yang promosi boleh combinekan pembelian produk shaklee dalam RM700 atau cukup 200UV, so automatik dapat keahlian percuma.


Tak nak daftar secara PERCUMA? nak daftar cara RUGI? RUGI TAPI UNTUNG orang cakap..behehe berbelit sungguhkan? Boleh sangat anda nak daftar ahli secara rugi, syaratnya BAYAR YURAN PENDAFTARAN AHLI dengan hanya RM75 (termasuk postage) tanpa pembelian produk shaklee. Dengan pendaftaran begini, anda akan mendapat KIT SHAKLEE. So apa yang RUGI tapi UNTUNG? Tentunya anda akan terus mendapat penjimatan sebanyak 25% atas mana-mana pembelian produk shaklee selain keahlian seumur hidup.







Sekarang anda sudah tahu bagaimana cara mendaftar ahli Shaklee? Nak daftar ahli dengan saya? Alhamdulillah saya mengalu-alukan keinginan anda. Jom kita sama-sama belajar business dengan bimbingan leaders yang hebat dengan sesi coaching yang konsisten. From Zero to Hero anything POSIBBLE!!






I'm your Shaklee Distributor, Contact for details & order
WhatsApp/telegram/SMS/pm
Ika greenapel
013.3392721
Facebook greenapel

Insta @greenapel
Fanpages Healthy4Life.com
Blog greenapelife.blogspot.com




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...