Thursday, May 7, 2015

::Family Day in Warisan Pahlawan Resort Kuala Berang::

Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh..semoga pembaca dikurniakan kesihatan yang baik dan dirahmati Allah selalu...



Alhamdulillah, chinese new year haritu kitaorang sempat dan dipermudahkan untuk berfamily day. Even last minute pencarian tempat percutian direzekikan kitaorang dapatlah jugak penginapan diterengganu, walaupun perancangan asalnya kitaorang nak bercuti kat Taiping, tu pun nasib baik jugak tukar plan kalau tak makan jem jelah kat Taiping tu..orang nak beraya kita sibuk nak bercuti, bahaha..tambah pulak memang kampung diorang kat sana, saja je kan nak cari pasal nak tambah kesesakan kat sana. Nak dijadikan cerita, walaupun last minute dapat resort ne, memang kami semua berpuas hati dan yang paling penting semua jatuh cinta dengan warisan pahlawan resort. So pilihan yang tepat untuk bercuti Kali ni. Walaupun keadaan rumah kayu yang tak berapa sesuai if ada anak2 kecik macam kitaorang sebab dari segi keselamatan tu agak berisiko disebabkan rumah kayu tinggi, alhamdulillah semuanya under control sebab Ahmad harraz dan Ahmad Haddad dah biasa dengan rumah tinggi, rumah kayu pasal rumah tokayahnya macam tu-_-". Alhamdulillah.. Hihihi


Sampainya kat sana, memang kebetulan family kitaorang aje yang check in hari tu, esok tengahari baru ada family lain yang turut sama bermalam kat warisan pahlawan resort ne. Warisan pahlawan resort ne so antic sebab salah satu rumah penginapan adalah rumah asal mat kilau, dan paling penting tuan punya resort ne sangat lah baik dengan layanan yang teramat bagus. Siap sediakan tempat BBQ yg best, masakan yg best termasuk nasi dagang terengganub yg awesome tukang masaknya owner resort sendiri yg buat. Yang paling penting scenery kat warisan pahlawan resort ne so kampung. Korang datang nak bercuti bolehlah jadikan warisan pahlawan resort satu tempat pilihan bercuti. Sama ada nak duduk bilik2 ke, tempah 2 3 rumah ke if family besar, bercuti kat sini memang berpatutan. Nak cari tempat makan pun banyak sekitar pekan Kuala berang. Kalau tak nak keluar makan pun boleh makan kat restoren resort pun dah puas hati, boleh request ikan2 air tawar like ikan kelah dgn masakan kampung etc. Memang tempat ne tempat betul2 bercuti, if nak pergi Bandar Kuala terengganu memang take a time about 1 hour & half. So kalau korang betul2 nak berehat dan buat aktiviti keluarga hanya kat satu2 tempat, this is the place, sangat berpatutan plak tu. tq sudi baca...daaa

Wednesday, May 6, 2015

::Cukupkah Satu Tong ESP untuk Kesan Yang Bagus?!!::

Assalamualaikum-warahmatullah-hiwabarakatuh


semoga pembaca blog dikurniakan kesihatan yang baik, dan punya kesempatan yang banyak untuk kita sam-sama menyebarkan kebaikan. So nak cerita pengalaman sendiri bila consume ESP. sebenarnya memang frust sebab takde banyak sangat kesan positif yang dialami setelah consume ESP. kecewakan?Maklumlah kita manusia, semua nak cepat, asal gemuk, makan pil kurus, dan-dan tu jugak nak tengok effect jadi kurus terus...bahaha, sama jugak, kalau nak cantik, putih berseri, daripada kaler kulit macam buah ciku, dan dan esok tu jugak nak tilik cermin dah jadi putih ke belum?kannnn?Ingat dongeng ke hape kan? Hakikatnya tak ye sayang-sayang semua, takkan lemak, yang diternak sekian bertahun nak flush dalam masa sehari? bahaha..adoii, yes!!memang ada product yg dikatakan ajaib, telan esok terus cirit buang lemak, tapi biasanya ada kesan jangka masa panjang.


So dah termelalut, back to story memanglah tak nampak kesan yang ketara dalam pengambilan yang singkat. Satunya, body kita semuanya berbeza, dah tentu kesannya berbeza depend on body masing-masing, ada yang consume seminggu dua dah nampak kesan, ada yang makan bertong-tong tak nampak kesannya. Salah satu punca terbesar Suplemen/vitamin yang kita ambil tak berkesan adalah tubuh kita terlalu bertoksik sehingga menghalang penyerapan vitamin tersebut ke tubuh kita. So consume suplemen kena banyak SABAR & KONSISTEN ya..contohnya tengok kak maria, gebu awet muda sangat penangan konsisten ESP, haa, cerr teka berapa umurnya?confirm terkejut bak hang, heheh..cepat2 check tong ESP masing-masing, agak-agak nak habis order terus dengan SID yang sah..ok!

pic credit: Miracle Vitamin suplemen

Lastly, yang semua patut tahu sama ada cukupkah kalau consume ESP satu tong je?tak cukup ye sayang-sayang semua! sebabnya sel2 badan pun perlukan 120hari untuk direpair,diganti, diperbaiki, so janganlah mengharapkan perubahan drastik dalam satu malam atau satu bulan. Keep consume ok..tq darl, sudi baca...daaa



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...