Monday, October 13, 2014

::Kenangan Raya Haji 2014::

I think raya haji tahun ne tak semeriah sebelum belum ne...hu, sebabnya pergi balik kampung pun dah makan masa 13 jam, dah macam wajib pulak jem teruk bila balik raya, dan tahun ne memang tak makan banyak daging lembu seperti tahun tahun yang sebelum-belumnya...dan pecah rekod jugak tahun ne tak sempat merasa daging panas-panas masih berdenyut-denyut otot selepas disembelih disiat dan dipotong masuk dalam kuali goreng kunyit ke, goreng kicap ke, sup ke, singgang ke...no!! Tak sempat merasa..really frustrated..huu, tang tu yang mahal sebenarnya balik kampung dihari raya korban..takde rezeki nak merasa macam tu ye tahun ne...so balik dari bercuti raya haji memang sehari dua kitaorang laki bini tak boleh nak makan nasi kes muak apatah lagi tengok daging walaupun tak makan daging banyak...btw pecah rekod raya haji pulak tu haku sebat makan ketupat banyak ada 20 biji -_-''....manalah tak naik badan, makan macam ____ sudahnya berisiko tinggi untuk orang awam keliru adakah tuan belog ini seorang bibik atau bokbong hasil dari pengumpulan lelemak berlebihan...kesimpulannya...tiada yang tersimpul daaa...raya haji this year no picture

Wednesday, September 24, 2014

::Wake Me Up When September End!!!::

Mungkin musim hujan Sekarang...takpun bumi dah hilang turutan musim dek bertambahnya kelewatan usia...lama sudah tak menjenguk laman tulisan maya...malas bukan penyebab utama, ok it means malas pun puncanya jugak, mihmihmih...lebih kepada mengelak anak-anak melihat bondanya mengadap gadget...bukankah tidal adil merampas childhood milestones moment dari mereka bila mengadap menda alah ni...Cuba membataskan diri dari 24hours with technologies atau lebih kepada media social...anak-anak pun tidaklah terpengaruh sama menjadi penatap setia skrin sesentuh ni, huuu. The moment Ahmad harraz knowing to use this 'touch screen' click here and there especially upin ipin...situasi tu sangat menakutkan...sebab apa?sebab bila kita panggil namanya sikit pun tak toleh and take a time to respond...ohhh my! this should not happen..so after a days train myself to control hide the gadget and turn off the TV except at 11am(it's time for Bella & Korean drama at 12...kahhh, I couldn't control myself to not watching) soobss! So hasilnya ahmad harraz da pandai isi masa dengan belek buku, main kejar-kejar, bergurau senda dengan adiknya and much more hungry to eat..well good for eaty picker toddler like him..sekarang selera Ahmad harraz bertambah baik...alhamdulillah...last but not least much more energy for their mum tidy up their toys here and there 7689428899 times in a day...pppffftt..setelah lama tak bersiaran akhir ada jugak entry for september...bersesuaian dengan lagu wake me up when September end..baruku sedar September dah nak berlalu...baru sedor....btw abaikan entry kelam kelibut spelling berterabur..that's why I hate smartphone, how to turn off auta spelling?grr..more update at my instagram..ciri-ciri blogger dah malas buat entry...bahaha..bubye


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...